Skalahus

Wanja bygger Junisol

Vår egen Wanja Sanfelt, boligkonsulent i Anova Boliger, skal bygge husmodellen Junisol.

Vår egen Wanja Sanfelt, boligkonsulent hos Anova Boliger AS, skal bygge husmodellen Junisol. Vi skal selvfølgelig følge prosessen nøye slik at du kan få et innblikk i hvordan det er å bygge drømmehuset sammen med Skalahus.

– Det var selve drømmetomten som fikk oss på tanken til å bygge nytt hus i utgangspunktet. Vi var egentlig veldig glad i huset vårt i Drøbak, men vi har savnet utsikt til sjøen. Plutselig en vårdag i 2018 dukket det opp en annonse på finn.no med en tomt til salgs i et område av Drøbak som vi liker godt, i gangavstand fra huset vårt, men nærmere sjøen. Vårt første besøk på tomta var utslagsgivende for vår beslutning om å selge og bygge. Her så vi potensiale til en fantastisk utsikt gjennom trær og busker på den gjengrodde tomten, forteller Wanja.

Tomt med en spesiell historie

Tomten de kjøpte skulle vise seg å ha en helt egen historie. – Tomten på drøye 800 m2 er skilt ut fra en nydelig eiendom kalt Maurbakken, og det var ingen ringere enn Knut Hamsun som har eid tomten og selv tegnet huset som nå står der. Historien sier at han var en krevende selvutnevnt byggeleder med tett oppfølging av byggeprosessen, forteller Wanja. Dette vakre huset er i dag fredet, og Wanja og familien visste at kun et klassisk hus som harmonerer med dette Hamsun-huset ville bli godkjent i byggesøknaden til kommunen. – Vi trengte derfor en husmodell med størrelse og funksjonalitet som fungerer godt for en familie på fem, og som samtidig ville passe inn i omgivelsene. En tilpasset Junisol ble løsningen!

Utnyttelse av hver kvadratmeter

Wanja og Nils fikk tegnet inn en dobbelgarasje og bod under terrassen, slik at verdifulle kvadratmetere til biloppstilling kunne utnyttes til det fulle. – Terrassen blir på nesten 40 m2 og den skal vi virkelig kose oss på når solen skinner i sommerbyen Drøbak, smiler Wanja.

Status akkurat nå

Byggesøknaden er godkjent, og for å få plassert huset riktig på tomten og for å få optimal utsikt har Wanja og Nils måttet felle noen trær og busker på tomten. Dette er nå unnagjort og etter litt ytterligere grunnarbeid er det snart klart for støp av grunnmur. Etter planen skal byggingen av selve reisverket påbegynnes i desember. – Veien mot overtakelse neste sommer er endelig i gang, dette blir spennende, forteller Wanja forventningsfullt.

Lidenskap for interiør

Både til glede for egne kunder i Anova Boliger og ikke minst i egen byggeprosess, har Wanja en sterk sans for interiør og tar ved siden av jobben som boligkonsulent også oppdrag som interiørdesigner.

– Jeg har allerede en ganske klar plan på hvordan huset skal innredes. Jeg liker godt å innrede med inspirasjon av naturen rundt, så dette huset vil nok ha farger som står til sjø, strand og svaberg. Jeg er allerede i gang med et «moodboard» for de forskjellige rommene. På den måten får vi et inntrykk av hvordan helheten vil bli gjennom hele huset. Vi vil nok til tider savne det spesielle gamle huset vårt, men vi gleder oss nå mest til å komme i gang med å bygge det nye som vi skal innrede med vår personlige stil. Det er jo fantastisk moro å få være med å reise et helt nytt bygg og skape det til et hjem for en hel familie med nye minner og nye historier, forteller Wanja.

Følg Wanjas byggeprosess på Instagram

Vi følger prosessen videre og gleder oss til å komme med neste nyhetsoppdatering på Junisol-huset på Hamsun-tomta! Enn så lenge kan du følge små hverdagsglimt fra prosessen på Instagram: @wanja_bygger_junisol